Ikea posa en marxa a Valls una pionera planta de producció tèxtil que donarà feina a 90 persones


Ikea ha posat en marxa a Valls, juntament amb l'empresa catalana Fluvitex, una planta de producció tèxtil que fabricarà edredons, coixins i protectors de matalàs per a la companyia sueca. Es tracta d'una iniciativa pionera, ja que suposa una nova forma de relació entre la multinacional i els seus proveïdors. La planta, de 7.300 metres quadrats, s'ubica en un dels dos centres de distribució logística que Ikea té a Valls i s'hi han invertit 8 MEUR. Quan funcioni a ple rendiment, al mes d'abril, la planta ocuparà un total de 89 persones. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que la vocació industrial, logística i acollidora de Catalunya atrau l'interès de les grans multinacionals.
Els productes que es fabriquen en aquesta planta de Valls es distribuiran a les botigues d'Ikea al sud d'Europa, principalment d'Espanya, Portugal i França. L'empresa gironina Fluvitex s'encarregarà de la gestió de la planta, la qual cosa inclou la fabricació i la contractació dels treballadors.

La nova planta de Valls és l'inici d'un projecte pilot a nivell mundial, ja que la companyia de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) s'ha convertit en la primera franquícia que produirà exclusivament a per a la multinacional. Ikea estudia la possibilitat d'engegar projectes similars en altres països amb les mateixes condicions i característiques.

El projecte permetrà reduir costos, limitar les emissions de CO2 a l'atmosfera, garantir la disponibilitat dels productes -ja que el termini de lliurament és més curt- i millorar la capacitat d'adaptació a les exigències i particularitats de cada mercat.

La producció de la planta de Valls complementarà la de la resta de proveïdors de teixits que ja treballen per al grup, el 60% dels quals es troben en Europa. A Valls s'hi fabricaran una seixantena de models de fundes nòrdiques i coixins, amb la previsió d'assolir una producció anual de 9 milions d'unitats.

Puig destaca la vocació industrial de Catalunya
El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que Ikea ha apostat per Catalunya per la clara "vocació industrial" del país. El conseller ha insistit que aquesta vocació s'ha de mantenir sempre "al màxim nivell" i ha reconegut que, si bé les administracions poden "ajudar, induir o acompanyar, no crearem els llocs de treball necessaris per garantir la cohesió social".

És per aquest motiu que, Puig, ha defensat un canvi en l'administració, que passa per reduir càrregues, terminis o modificar la legislació, per fer que "els processos d'inversió siguin el més àgils possibles".

Per la seva banda, el director general adjunt d'Ikea Ibérica a Espanya, Gonzalo Antoñanzas, ha destacat que Catalunya és un mercat estratègic per a la firma, i ha celebrat que aquesta nova planta és un exemple "d'innovació" i eficiència, ja que això permetrà reduir "els temps d'entrega, els costos de transport iles emissions".

Procés de fabricació
La nova planta de Valls, amb una cadena de producció de coixins i una altra d'edredons nòrdics, té quatre àrees diferenciades que corresponen a diverses fases del procés de fabricació. Hi ha una primera zona de recepció, emmagatzematge i classificació de matèries primeres, principalment fibres sintètiques i viscosa per als farciments, i polièster i cotó per a les teles.

El següent pas és la preparació de la fibra. En aquest procés es preparen les matèries primeres segons el producte que es fabrica i es barregen amb màquines especialitzades. A continuació, s'elaboren els productes. Es farceixen, es cusen, es tanquen, s'embalen i s'etiqueten. A l'última zona de la planta es recullen i s'emmagatzemen els productes abans de transportar-los a les botigues.

L'empresa
El Grup Ikea té actualment 15 botigues a Espanya, de les quals tres a Catalunya, a Badalona, l'Hospitalet i Sabadell. La firma té previst obrir un nou establiment a Tarragona l'any 2015 i estudia la seva implantació a Girona, segons han reiterat fonts de la companyia a l'ACN.

A més, la multinacional sueca té, des de l'any 2003, dos centres de distribució a Valls que subministren productes a les botigues de la companyia del sud-oest d'Europa i que constitueixen la base logística per a l'expansió d'Ikea a la Península. És precisament en un d'aquests centres on es fabricaran tots els coixins, edredons nòrdics i fundes de matalàs que Ikea ven al sud-oest d'Europa.

El significado de nuestros gestos, en la comunicación no verbal





Solo se recuerda un 7% de la comunicación.
Los gestos son: - Involuntarios.
- Inconscientes.
- Inevitable.
Muchos gestos son heredados del reino animal.
Los gestos se pueden fingir, pero no puede fingir todo el cuerpo.
Cuando estamos mintiendo el cuerpo nos delata.
Ejemplos: Tocarse el cuello de la camisa (Está nervioso).
Estirar las mangas (ocultarse).
El cuerpo habla.
OK quiere decir: all correct / Knock Out / 0 Kills
Cada cultura tiene sus gestos propios.
La V con la mano en Inglaterra es un insulto obsceno mientras que aquí significa victoria.
Pulgar hacia abajo significa una espada clavándose en otras palabras, mal.
Hablar con las manos:
Manos abiertas quiere decir que estoy receptivo, cruzar los brazos quiere decir que estas a la defensiva.
I señalas a alguien la mano es un palo, yo domino. Agitándolo es si se pudiera te agrediera.
Apretón de manos, anteriormente las tribus que no llevaban las manos armadas se las chocaban, de ahí salió apretar las manos.
Dar la mano fuerte y recta, el que gira la mano quiere mandar, tapar la mano significa liderazgo sobre el otro. Si te tapa la mano significa dominio absoluto de quien tapa la mano.
Si te toca el hombre significa un grado de confianza, un abrazo, más aún.
Frotarse las manos significa que esperas algo bueno para mí.
Meterse las manos en el bolsillo es inseguridad ocultarse.
Guardarse las manos en los bolsillos mostrando el pulgar quiere dominar.

Visitas